Järvenpään Yhteiskoulu

Äänessä nuori yrittäjä

Äänessä nuori yrittäjä

nuori yrittäjä

Valtakunnallista Yrittäjän päivää vietetään 5.9. Aikuisyrittäjien lisäksi yrittäjiä on myös lapsissa ja nuorissa. JYK:ssäkin opiskelee parhaillaan ainakin yksi oppilas, joka toimii myös yrittäjänä. Yhdeksäsluokkalaisen Niko Kotilaisen yrittäjätarina sekä vinkit yrittäjyyttä harkitseville kuuluvat näin:

"Perustin ensimmäisen yritykseni vajaa vuosi sitten.  Keskuskelin ekonomian opettajani Tuula Kekin kanssa halustani perustaa oma yritys. Eräällä oppitunnilla Tuula ehdotti, että osallistuisin Nuori yrittäjyys ry:n tarjoamaan Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan. Vuosi Yrittäjänä -ohjelma antaa alaikäiselle mahdollisuuden perustaa oma yritys ja vastata itse sen toiminnasta. Pitkän harkinnan ja suunnittelun jälkeen päädyin perustamaan välipalakioskin koulumme tiloihin. Koulussamme oli jo tuolloin oppilaskunnan ylläpitämä kahvila, mutta uskoin konseptini olevan vielä parempi ja päätin toteuttaa sen - mielestäni melko menestyksekkäästi. Nykyään opiskelen nettikauppojen toimintaa, ja tavoitteeni olisikin perustaa oma nettikauppa vielä tämän kuluvan vuoden aikana.

Minusta yrittäjälle on tärkeää tuntea alansa ja sen riskit, mutta kaikista tärkein ominaisuus tulevalle yrittäjälle on mielestäni sinnikkyys. Yleensä yritysmaailmassa onnistuminen on monien epäonnistumisten takana, ja on tärkeää oppia virheistään, jotta voi tehdä seuraavalla kerralla asioita paremmin. Parasta yrittämisessä ovat sen tarjoamat haasteet sekä mahdollisuus menestykseen ja vaurastumiseen. Vinkkini uusille yrittäjille tai yrittämistä harkitseville on, että usko itseesi ja ideaasi. Yrittäminen vaatii ahkeraa työskentelyä, mutta on yleensä sen arvoista."

www.kunkoululoppuu.fi

https://yesverkosto.fi/materiaalit

https://nuoriyrittajyys.fi/

Netland-tuotantoa