Järvenpään Yhteiskoulu

6A:n päivä yrityskylässä

"Lähdimme junalla kello 8.14 Järvenpään rautatieasemalta. Kun pääsimme yrityskylään, ohjaajat kertoivat säännöt ja miten tabletit toimivat. Pääsimme omiin yrityksiimme järjestelemään ja minä pidin kahvilayrittäjänä henkilökuntakokouksen. Kahvilassa työskenteli myös kahvilantyöntekijöitä ja siivooja. Yritysten toimitusjohtajat tulivat ostamaan työntekijöilleen lounaspasseja. Minä kävin hakemassa lainan Nordeasta. Meillä oli kokoajan kiire, koska kahvilassa kävi aika paljon asiakkaita. Yrityskylässä oli minun mielestä kivaa. "

–Venla, Kahvilan toimitusjohtaja

Yrityskylä 1

"Yrityskylässä meillä oli yhteinen kokous, jossa kerrottiin säännöt ja asiat, jotka meidän täytyi tietää. Sen jälkeen menimme yrityksiimme, jotka olivat pieniä huoneita. Olin töissä Martelassa. Meillä oli käytössä kaksi tablettia, tietokone ja iso tietokoneen näyttö. Tableteilla näimme tehtävät, mitkä meidän täytyi tehdä. Vapaavuorolla pankista piti käydä hakemassa pankkikortti, jolla pystyi ostamaan kaupasta ja kahvilasta ruokaa. Meidän piti sisustaa kahvilan pöydät ja openurkkaus sekä esitellä James –työtuolia asiakkaille. Yritysten toimitusjohtajat pitivät henkilöstökokouksia oman yrityksensä työntekijöille. Työpäivän lopuksi siivosimme työpaikkamme ja palautimme tavarat paikoilleen."

–Aida, Martelan ratkaisumyyjä

"Olin töissä NOBINALLA ajomestarina. Aluksi oli jokin henkilökuntakokousjuttu. Meitä oli 3/5 työntekijää: minä, Lauri ja Daniel. Kun olin saanut työt tehtyä, oli ensimmäinen vapaavuoro. Vapaa vuorolla söin leipää ja join mehua. Sitten oli 2 työvuoroa. Kävin Terveystalolla ja tulokset olivat ihan hyvät. Sitten yhdessä vaiheessa meille rupesi tulemaan hirveästi asiakkaita. Meiltä ostettiin vaan bussilippuja, ei muuta, ja sain myös oman työpuhelimen Soneralta. Lopuksi siivottiin työpaikka ja oli päätoskokous."

–Tuukka, Nobinan ajomestari

 

 

 "Olimme töissä Samsungilla. Työjoukkooni kuuluivat Kasperi, Teemu ja Niko. Työskentely oli aktiivista ja kivaa. Itse olin toimitusjohtaja, joten minulla oli vaikein työ mutta isoin palkka. Opimme verojen maksamista ja rahan käyttöä luottokortilla. Sitten päivän lopuksi lähdimme takaisin ja melkein kaikki jäivät Ainolassa pois junasta."

– Topi, Samsungin Shop Manager Yrityskylä 2

"Ensimmäiseksi Yrityskylässä meille pidettiin ohjaajien puhe, jossa kerrottiin vähän yrityskylästä ja säännöistä. Puheen jälkeen menimme omiin yrityksiimme. Minä olin Metsänhoitoyhdistyksessä ja toimin siellä metsäneuvojana. Meille jaettiin tabletit, josta näimme meidän työtehtävämme. Minun piti kirjoittaa metsänomistusosakkeita ja käydä kokouksessa. Ensimmäisellä vapaa-ajalla kävin kahvilassa ostamassa koulun eväät. Yhdessä vaiheessa minulla oli aika kiire, että unohdin tehdä yhden tehtäväni, mutta onneksi ehdin tehdä sen myöhemmin. Kun minulla oli toinen vapaa-aika, niin kävin äänestämässä kaupungintalolla. Kun päivä päättyi, niin yritysten toimitusjohtajat pitivät vielä puheen. Lähdimme yrityskylästä klo 14.00. Päivä päättyi Ainolan asemalle klo 15.15."

– Roosa, metsäneuvoja Metsänhoitoyhdistyksestä

"Yrityskylään astuessamme huomasimme, että jokaisella yrityksellä oli oma työpiste. Päivä alkoi ohjaajien puheella, jonka jälkeen lähdimme töihin. Kaikilla oli oma työ. Minä työskentelin itse pankissa johtajana. Saimme kaulaketjut, joissa luki työ sekä tabletit, joissa oli työtehtäviä jokaiselle. Asiakaspalvelu Nordealla oli mukavaa. Aluksi jokainen yritys lainasi pankista 500e, jonka jälkeen alkoivat työt. Minun töihini kuului esim. ruokalipukkeiden haku sekä tuotteiden esille laitto. Vapaavuorolla saatiin hakea pankkikortit, syödä eväät, käydä äänestämässä sekä tehdä ostoksia. Pankkikortit haettiin Nordealta. Työvuoroja meillä oli 4 ja vapaavuoroja 2. Päivän päätteeksi lainat maksettiin takaisin ja yritykset suljettiin. Meidän yrityksemme (Nordea) sai palkinnon parhaasta asiakaspalveluyrityksestä. Hauskinta oli asiakaspalvelu sekä muissa yrityksissä vierailu. "

–Emilia, toimitusjohtaja Nordea

Yrityskylä 3 Yrityskylä 5
Yrityskylä 4 Yrityskylä 6

 

 

Netland-tuotantoa