Järvenpään Yhteiskoulu

Näytelmä sukupuolirooleista

Olimme katsomassa 9.5. Järvenpää-talolla osan näytelmästä Taikanaksutin. Näytelmän on ohjannut Sanna Liski ja näyttämöllä olivat Vilma Crosby, Ada Filppa, Severi Joukainen, Ada Kalliomäki ja Katarina Uhlenius.

Näytelmä käsitteli sukupuolivapautta. Näytelmässä päähenkilönä oli Hanna, joka halusi olla poika. Päähenkilön vanhemmat tekivät selvän eron tyttöjen ja poikien asioiden välille. Tytöille määriteltiin tarkkaan, miten hän sai pukeutua ja tehdä. Hanna sai yhtäkkiä taikanaksuttimen avaruusoliolta. Taikanaksuttimen avulla sai toteutettua yhden toiveensa. Hanna vaihtoi sukupuolta taikanaksuttimen avulla ja hänestä tuli Hannu. Tämän seurauksena Hannan vanhemmat kohtelivat häntä vapaammin. Hän sai esim. kiinnostua autoista ja korjata lattian. Toisaalta häntä estettiin tekemästä käsitöitä eikä hän saanut olla kiinnostunut vaatteista.

Näytelmä oli hyvä, koska siinä tapahtui paljon. Näytelmässä oli hyvä juoni ja siihen oli helppo päästä mukaan. Se ei ollut liian pitkä, koska näimme näytelmästä vain osan. Roolit sopivat hyvin näyttelijöille ja puvustus oli arkipäiväinen. Lavastus oli yksinkertainen. Se sopi näytelmään hyvin, koska näytelmässä oli paljon tapahtumia; jos lavastus olisi ollut monimutkainen, näytelmästä olisi saattanut tulla liian sekava. Jäimme miettimään, minkä ikäisille näytelmä parhaiten sopisi. Näytelmä itsessään oli välillä lapsellinen, mutta sen esittämä aihe ei.

8A:n oppilaat

Näytelmä Taikanaksutin

Netland-tuotantoa