Järvenpään Yhteiskoulu

JYK 90 vuotta!

Järvenpään Yhteiskoulun 90-vuotissyntymäpäiviä vietettiin syysloman alla perjantaina 12.10.2018 upean syysruskan aikaan.

Syntymäpäiväjuhlien aikana oppilaat tutustuivat koulun historiaan, saivat pitää toivetunnin ja nauttia juhlaleivokset. Historian oppitunneilla koulun historiasta oli koottu näyttely, johon pääsi tutustumaan. Päivän aikana selvisi mm. että koulun alkuaikoina koulutoimintaan kerättiin varoja arpajaisilla, 1940-luvulla koulua käytiin vuorokouluna, 1960-luvulla pidettiin luokkajuhlia, siirtyminen periodisysteemiin muutti opiskelun arkirytmiä ja oppilaiden kuulemista on pyritty lisäämään ja vahvistamaan koululla eri vuosikymmeninä eri tavoin ja tavoittein. Tuoreista verkkolehdistä koulun kotisivuilla puolestaan havainnollistuu, että Yhteiskoululta osallistutaan aktiivisesti ja innokkaasti erilaisiin uudenlaisiin hankkeisiin ja projekteihin.

Vieraiksi syntymäpäiväjuhlille saatiin Yhteiskoulussa aiemmin toimineita opettajia. Heitä haastateltiin koulumuistoistaan ja valokuvattiin heille merkityksellisissä paikoissa koululla. Yhdessä nautittiin juhlakahvit iltapäivän ratoksi.

 

JYK90 1

 

JYK90 4

Järvenpään Yhteiskoulun ja lukion seniorit ry:n n sivuilla osoitteessa http://www.jykls.net/ pääsee tutustumaan koulun vuosikertomuksiin, jotka valottavat hyvin, millaisia asioita Yhteiskoululla on vuosien mittaan tapahtunut, minkälaisia muutoksia koulu on käynyt läpi ja mikä on vuosikymmenten varrella muuttunut. Vuosikertomuksia on koottu koulun koko toiminta-ajan lähes vuosittain.

Muutokset Yhteiskoululla jatkuvat, koska nykyinen Yhteiskoulun päärakennus tullaan korvaamaan uudella koulurakennuksella muutaman vuoden päästä. Siihen asti Yhteiskoulun arki jatkuu nykyisissä koulurakennuksissa sekä siirto- ja moduulirakennuksissa. Yksi asia on kuitenkin pysyvä ja työskentelytiloista riippumaton: opettaminen ja opiskelu Yhteiskoululla - vuodesta 1928 alkaen!

JYK90 2 JYK90 3
Netland-tuotantoa