Järvenpään Yhteiskoulu

Kirkkojen kierroksella syyskuussa

Kuudesluokkalaisille suunnatulla Kirkkojen kierroksella (KUPO) tiistaina 11.9. käytiin katsomassa järvenpääläisiä kirkkoja kävellen. Retkeen osallistui oppilaita kolmesta eri koulusta. Välillä vähän satoi. Kaikilla oppilailla ei ollut mukana sateenvarjoa.
   Kävimme kirkoissa sisällä. Jokaisessa kirkossa opas kertoi kirkosta. Ensimmäiseksi kävimme kirkossa, joka on JYK:n lähellä. Kirkossa esitettiin pieni näytelmä, jossa selitettiin, miksi hattua tai pipoa ei pidetä päässä kirkossa. Kirkossa on käytetty paljon betonia.
   Seuraavaksi menimme Kinnarissa olevaan kirkkoon. Siellä piti ottaa kengät pois ja istuutua matolle. Opas näytti meille arabialaista kirjaa. Seinällä oli kehys, jossa oli tekstiä. Sisältä kirkko näytti ihan hyvältä.
   Kolmanneksi menimme kirkkoon Kartanon koulun vieressä. Se kirkko oli tosi pieni ja penkkejä ja tuoleja oli tosi vähän. Kirkossa oli paljon uskonnollisia värikkäitä maalauksia.
  Oppaat puhuivat tosi nopeasti. Välillä oli vaikea kuulla ja ymmärtää. Oppailta sai kysyä lisätietoja, ja he vastasivat. Hienointa kirkoissa olivat maalaukset. Ne jäivät parhaimmin mieleen.
6A

Kupo6.lka KUPO6.lk 
   

 

 

 

Netland-tuotantoa