Järvenpään Yhteiskoulu

Kolme kysymystä kuraattorille

kuraattorikuraattori2

1. Kuka olet ja mikä on hommasi JYK:ssä?

Olen Tiina Korpela, JYKin koulukuraattori. Koulukuraattorin perustehtävä on ennaltaehkäistä ja selvittää oppilaiden psyykkisiä ja sosiaalisia onglmia yhteistyössä vanhempien, opettajien ja muun verkoston kanssa. Asiakastyö kohdistuu oppilaisiin, perheisiin, luokkiin, kouluyhteisöön ja verkostoihin. Koulukuraattorin tehtäviin kuuluvat myös opettajakonsultaatiot, oppilashuoltoryhmien työskentelyyn osallistuminen, kodin ja koulun välinen yhteistyö sekä toimiminen erilaisissa työryhmissä.

2. Millaisissa asioissa ja miten sinuun kannattaa olla yhteydessä?

Kuraattorille voi varata keskusteluaikoja jos tuntuu, että mielessä pyörivät sellaiset asiat, joista ei pysty juttelemaan omien ystävien tai vanhempien kanssa - tai juttelu ystävien ja vanhempien kanssa ei riitä. Joskus yksikin keskustelu auttaa selvittämään oman mielen solmuja, toisinaan tapaamisia tarvitaan useita. Välillä mukanani on terapiakoira Lumi. Kuraattorilla on salassapitovelvollisuus, mikä tarkoittaa, ettei kuraattori saa kertoa oppilaiden kanssa keskustelluista asioista kenellekään.

Olen paikalla JYKissä aina tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. Ovelle saa aina tulla koputtelemaan ja moikkaamaan ihan muuten vaan. Oman keskusteluajan saa parhaiten varattua viestillä (tekstiviesti tai WhatsApp tai Wilma). Puhelinnumeroni on 040 315 2801.

3. Mitkä ovat vinkkisi oppilaille jaksamiseeen lukuvuoden varrelle?

Rakenna omaan arkipalapeliisi sellaisia rutiineja, jotka irrottavat sinut koulunkäynnistä ja opiskelusta. Rutiinit voivat olla säännöllisiä harrastuksia, ulkoilua, lukemista, kokkailua, leffailtoja yksin tai yhdessä, kaverien tai perheen kanssa vietettyä aikaa, mitä tahansa.

Pidä huolta itsestäsi vähintään yhtä hyvin kuin pidät kaveristakin huolta! Jos jokin asia painaa mieltä, puhu siitä vanhempien, sisarusten, kaverien, opettajan, luokanvalvojan tai kuraattorin kanssa.

Netland-tuotantoa