Järvenpään Yhteiskoulu

Kouluarkikuva 35

Kouluarkikuva viikko 35kouluarkikuva35

Heti lukuvuoden alussa moni luokka käy tunneilla Järvenpään kaupunginkirjastolla. Luetusta kerätään lukukansioita, tehdään muistiinpanoja ja kootaan lukudiplomeita. Kirjaston uusitut tilat ovat valoisat ja viihtyisät! Myös Helsingin keskustakirjasto Oodi on monelle tuttu paikka, jossa voi lueskella, katsella ihmisvilinää, hengailla rennosti tai vaikkapa tarttua johonkin kiinnostavaan lehteen. Lukemisen innostamiseksi ihan kulman takana on myös Read Hour, jolloin kannustetaan lukemaan yhdessä tai erikseen sunnuntai-illan ratoksi. Read Hour on YK:n kansainvälisenä lukutaidon päivänä 8.9. klo 19.00 alkaen.

Read Hour -kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Hän pukee lukemisen tärkeyden sanoiksi näin Read Hour -kampanjan internet-sivuilla:

"Kirjat rikastuttavat maailmankuvaamme ja avartavat näkemään elämää toisen silmin. Lukeminen lisää tietoa ja viihdyttää. Hyvä lukutaito auttaa meitä elämässämme eteenpäin. Mitä sujuvampi lukutaito meillä on, sitä paremmin voimme muodostaa omia näkemyksiämme ja ottaa asioista selvää. Kirjoille annetut tunnit eivät koskaan mene hukkaan."

Mitä sinä ajattelit lukea tänä syksynä? Vinkkaa kaverillekin, hän saattaa innostua samasta tekstistä!

https://www.nuori.fi/readhour/

https://lukuliike.fi/

 

Netland-tuotantoa