Järvenpään Yhteiskoulu

Koulukummit

Hei! Me ollaan koulukummit Marianne ja Jasmiina. Olemme nyt kulkeneet yhden seiskaluokan kanssa tämän kevään aikana, auttaneet heitä koulujutuissa, järjestäneet erilaisia aktiviteetteja sekä luokalle että koko koululle, ja enimmäkseen vaan jutellut ihan arkipäivän asioista!

Keitä me sit oikeesti ollaan?
Olemme kaksi nuorta opiskelijaa Metropolian ammattikorkeakoulusta. Opiskelemme kansainvälistä liiketaloutta ammattikorkeakoulussa. Asumme itsekin Järvenpäässä ja olemme käyneet koulumme täällä nuorempina. Marianne tässä keskustassa ja Jasmiina Kartanon koulussa.

Miten me tänne päädyttiin?
Osana opiskelua osallistuimme innovaatiokurssille, aiheena Sosiaalinen Yrittäjyys. Tarkoituksena oli luoda projekti, jotain mitä me haluttais parantaa yhteiskunnassa ja mikä on meille tärkeä asia. Pienen pohdinnan jälkeen, me keksittiin että ala- ja yläkouluikäiset voisivat kaivata nuorta aikuista juttukaveria, jotakuta kehen olisi helppo samaistua ja lähestyä, vähän kuin isosiskoa. Nimitys koulukummi tulikin käyttöön ja tarkoituksena on ollut ehkäistä koulukiusaamista ja parantaa yhteishenkeä luokissa ja koko koulussa.

Mitäs me ollaan nyt sitten tehty täällä?
Olemme tosiaan kulkeneet 7D luokan kanssa. Jasmiina tiistaisin ja Marianne perjantaisin, ja sitten välillä yhdessä. Kilpailuja ja aktiviteetteja tuli järjestettyä enemmän alkukeväästä, mutta nyt ollaan juteltu aika paljon välkkien aikana oppilaiden kanssa.

Järjestimme myös "Wall of Art" tapahtuman oppilaille. Jokainen sai printata kätensä seinään maalilla, jos ja kun lupasivat etteivät kiusaa ja auttavat muita. Tosi moni oppilas tulikin paikalle, mikä oli ihan mahtavaa!

Wall of Art

 

 

Yksi kilpailuista minkä järjestimme oli että oppilaiden piti arvata karkkien lukumäärä kulhoissa - ja voittajat tietysti veivät karkit kotiin!

Mitä tapahtuu jatkossa?
Me lähdemme vaihtoon syksyllä, joten valitettavasti emme pääse enää paikalle. Isona toiveenamme onkin, että opettajat yhteistyössä oppilaiden, ja varsinkin tukioppilaiden kanssa, jatkaisivat hyvän yhteishengen luomista. Lisäksi haluaisimme viedä toimintaa eteenpäin esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliitolle. Toivomme, että sieltä saisi lisäkäsiä, jotta toimintaa voitaisiin jatkaa. Ja ehdottomasti kannattaa hyödyntää tiistain nuorisotyöntekijän välituntia!

Karkit
Netland-tuotantoa