Järvenpään Yhteiskoulu

"Fairly easy to put into practise :)"

 Teemaviikon materiaalia 3 Teemaviikon materiaalia 2Teemaviikon materiaalia 1
Marraskuun alussa koulussamme vietettiin valtakunnallista LUMA-viikkoa, jonka tarkoituksena on herättää kiinnostusta LUMA-aineiden (matematiikan, biologian, maantiedon, fysiikan, kemian, tietotekniikan ja teknologian) opiskeluun. Ajankohtaiset teemamme olivat roskat ja roskaus. Mm. biologian ja matemaattisten aineiden valinnaisryhmät olivat mukana toteutamassa tätä tapahtumaa koulullemme!

Järjestimme monenmoista pajatoimintaa, vierailuja, tietovisoja sekä paljon muuta! Kaiken ryhmätyöskentelyllä toteutetun aktiviteetin päämääränä oli laittaa osallistujat miettimään roskauksen seurauksia, pohtimaan roskien potenttaalisia käyttötarkoituksia eri kannoilta sekä saamaan heitä huomioimaan roskausta ylipäätään.

Yhteistyö pelasi kiitettävästi sekä ryhmän jäsenten kesken, ryhmien välillä että pisteillä vierailevien oppilaiden kanssa; yhteistyötä oli ilo tehdä ja seurata:) Kanssakäynti myös opettajien ja muun henkilökunnan kanssa oli sujuvaa, ja haluaisinkin vielä kerran antaa keittiölle suurkiitoksen saumattomasta yhteistyöstä ja hyvästä yhteishengestä! Heiltä saimme motiporkkanoita jakoon innokkaille pisteiden kiertäjille! =D

Teemaviikon materiaalia 4 Olin itse toteuttamassa pistettä roskien mahdollisista uudelleenhyödynnysmenetelmistä. Pläänäämämme systeemi pelitti hyvin ja kävijöitä riitti, mukavaa vaihtelua tavallisen kympinvälkän viettoon!

Rastimme lyhyesti:
- seinällä on iso otsikoitu kartonki runsaalla tyhjällä tilalla
- ohjeet ja säännöt ovat viereisellä pahvilla
- pöydällä tyhjiä valkoisia papereita ja kyniä
- " Keksikää uusia luovia menetelmiä uudelleenkäyttää roskia. Ensimmäinen osallistuja pääsee helpolla ja luo pohjatuloksen! Jokaisen seuraavaan onnenonkijan tulee ylittää edellinen ennätys saavuttaakseen palkinnon.
- Lopussa jäljelle jääneet palkinnot arvottiin kaikkien osallistujien kesken.

Fiilistellen lopullisia fiiliksiä... koko tempaus oli mukava ja itseäkin opettava hauskanpitosessio. :) Osoitus siitä, että asioita pitää muuttaa, mutta muutoksen voi samalla suhtautua rennostikin! Tapahtuma oli järjestäjilleen kokemus ja sai vangittua monen huomion, mutta kaiken menestyksensäkin jälkeen se oli "Fairly easy to put into practise"...eli ei siihen liikaa vaivaa ja aikaa kulunut!" Tällaisia voisi hyvinkin tulla jatkossakin.

Viljami Paimen 8C

 

Netland-tuotantoa