Järvenpään Yhteiskoulu

Liikkuva koulu/marraskuun liikuntahaaste

Tässä alla Liikkuva koulu -koordinaattori Jyri Marjamäeltä saatu linkkilista liikkumisen lisäämiseksi arjessa. Linkkien takana tietoa myös Järvenpään liikuntapaikoista sekä siitä, mitä kaikkia liikuntavälineitä kaupunginkirjastosta voi lainata! Likkumalla iloa ja energiaa marraskuun pimeyteen!

Liikkumisen aloittaminen: Haluatko aloittaa liikunnallisemman elämän? Näin saat alkuinnostuksen kestämään (Anna, liikuntasuunnittelija Katriina Ojala)

Liikkuva koulu1jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hartiat ja ylävartalon liikkuvuus: Kuinka jumissa hartiasi oikeasti ovat? Tee helppo testi ja lue vinkit yläkropan liikkuvuuden parantamiseen (Me Naiset, erikoistutkija Marjo Rinne)


Koordinaation kehittäminen: Testaa, riittääkö koordinaatio­kykysi näihin liikkeisiin – Kuuden liikkeen treeni parantaa kuukaudessa pään ja kropan yhteis­peliä (Helsingin Sanomat, erikoistutkija Marjo Rinne)


Kävely: Pienestäkin lenkistä on hyötyä – näin kävely edistää terveyttäsi (ET-lehti, liikuntasuunnittelija Katriina Ojala)


Jo viisi minuuttia liikuntaa voi edistää terveyttä – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, liikutko riittävästi(Helsingin Sanomat, tutkimus- ja kehittämispäällikkö Jaana Suni)


Kunnon testaaminen kotona: Mistä tietää, että kunto kohoaa? Katso asiantuntijoiden viisi vinkkiä kuinka mitata kuntoa (Yle, liikuntasuunnittelija Katriina Ojala ja tutkimus- ja kehittämispäällikkö Jaana Suni)

 

Talvilajien tehokkuus: Mitkä 10 talvilajia kuluttavat eniten kaloreita (Yle, erikoistutkija Marjo Rinne)


Portaiden nousu: Hengästytkö portaissa? Se ei aina kerro huonosta kunnosta (Kodin kuvalehti, liikuntasuunnittelija Katriina Ojala)


Pyöräily talvella: Voita talvipyöräilyn haasteet – näin pääset alkuun ja pyöräilystä tulee nautinto!(Seura, tutkija Johanna Tiilikainen)


Lumityöt: Työskentele tehokkaasti, niin lumityökin on liikuntaa – ennen kolausurakkaa pitäisi ehtiä lämmitellä (Aamulehti, liikuntasuunnittelija Katriina Ojala)

jyri.marjamaki@jarvenpaa.fi

Luistelu: Päädyitkö taas seisomaan lasten kanssa luistelukentälle tumput suorina? — Kokeile uusia liikkeitä, jotka tuovat tehoa ja iloa jäälle (Uutisvuoksi, liikuntasuunnittelija Katriina Ojala)

Lumikenkäily: Helppoa kuin kävely, mutta jopa 40 prosenttia tehokkaampaa: lumikenkäily nostaa hien pintaan (Yle, testauspäällikkö Piia Kaikkonen)

Järvenpään liikuntapaikkojen kartta löytyy osoitteesta

https://jarvenpaa.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=43337b6039344ce19f0e22af8d876703

Kirjaston lainattavat liikuntavälineet:

https://www.jarvenpaa.fi/attachments/text_editor/19224.pdf?name=valineet

Netland-tuotantoa