Järvenpään Yhteiskoulu

Meidän koulu muotoilee

Suunnittelupeliä pelaamassa 1 Aalto-yliopiston Meidän koulu muotoilee -tutkimushankkeessa kehitetään yhteisösuunnittelun työkaluja ja toimintamalleja, joilla koulujen viihtyvyyttä voitaisiin parantaa. Järvenpääläiskouluista mukana hankkeessa ovat Yhteiskoulun lisäksi Kartano, Koivusaari, Mankala ja Anttila.
Suunnittelupeliä pelaamassa 2 Yksi tapa suunnitella yhdessä koulua on yhteissuunnittelupelin pelaaminen. Syyskuisena perjantaina opettajista ja oppilaista koostunut pelaajaporukka kokoontui Viesti tulevaisuudesta -suunnittelupelin äärelle ideoimaan, mitä Yhteiskoulussa voisi tehdä kouluviihtyvyyden parantamiseksi. Peliä ohjaamassa olivat Sauli Anetjärvi ja Minna Lumme Aalto-yliopistosta.
Suunnittelupeliä pelaamassa 3 Pelissä hyödynnettiin erilaisia pelialustoja, mm. idea- ja toteutuslauta. Ideoita kommentoitiin erilaisissa rooleissa. Pelin lopputuloksena syntynyt suunnitelma on nyt jatkokäsittelyssä mm. oppilaskunnan käsissä eli idea on tarkoitus saatella käytäntöön asti! Silmät ja korvat auki, kun kuljet koulun tiloissa :)
Suunnittelupeliä pelaamassa 4

Suunnittelupeliä pelaamassa

Valokuvat Minna Lumme

Netland-tuotantoa