Järvenpään Yhteiskoulu

Suunnittelupelipäivänä syntyi idea kahvilasta. Nyt kahvila on avattu!


Ihan aluksi istuimme alas ja mietimme kahvilan hyviä ja huonoja puolia. Sitten tutkailimme, missä kahvilan kannattaisi sijaita koululla. Kuulimme eri näkökulmia. Ehdotuksia kahvilan värimaailmaksi maalattiin kuviksen tunneilla ja niistä sai äänestää suosikkinsa. Valittavana oli yhdeksän erilaista värimaailmaa. Ehdotus nimeltä Kanerva keräsi eniten pisteitä.

Kun kahvilan sijaintipaikka oli valittu, piirsimme pohjapiirustuksia ja mietimme, mitä ja millaisia huonekaluja ja esineitä kahvilaan tulee.

Kahvilan nimeen, Star JYK´s, päädyttiin oppilasäänetyksen perusteella. Kaikki koulun oppilaat saivat ehdottaa nimiä ja äänestää suosikkiaan!

Lattialle teipattiin sohvien ja muiden huonekalujen paikat. Kahvilan seinät maalattiin äänestyksessä voittaneen värimaailmaehdotuksen mukaisesti.

Kahvila 1
Kahvila 2 Kahvila 3
Hankimme materiaalia erilaisista liikkeistä. Osa oppilaista teki myyntitiskejä. Penkit ja myyntitiskit maalattiin ennen kokoamista. Sermeihin ommeltiin kankaat, jotta ne olisivat kauniimmat. Kaikki materiaalit valittiin ja hankittiin yhdessä sekä Aalto yliopiston Lilli Mäkelän kanssa yhdessä.

Viimeisellä valmistelukerralla purimme kahvilaan tulevia mukeja yms. ja siivosimme paikat. Kahvila avattiin keskiviikkona 17.5. pitkällä välitunnilla.

Tavoitteita kahvilan jatkoon ovat mm. tuotevalikoiman ja toiminnan laajentaminen. Teemaan sopivaa koristelua voisi lisätä. Unelmissa on myös kahvilan patio koulun sisäpihalle. Se voisi olla käytössä aina kun sää sallii!

Kahvilatyöskentelyyn osallistuu oppilaita eri luokilta. Tämän jutun kirjoittajat löytyvät luokilta 8C ja 9A
________________________________________

Kahvila 4
Netland-tuotantoa