Järvenpään Yhteiskoulu

Voimauttavia valokuvia ja tarinoita ikäihmisistä

Järvenpään taidemuseolla avautui syyskuun lopussa valokuvaaja Kaisu Joupin valokuvanäyttely Takauma, jonka kokoamiseen on osallistunut parisenkymmentä Järvenpään Yhteiskoulun oppilasta vuosiluokilta 6.-9.

  Voimauttava1

Näyttely on koottu yhteistyössä Järvenpään ikäihmisten palveluiden, perusopetuksen ja kulttuuripalveluiden kanssa. Projektissa oppilaat haastattelivat palvelutalossa tai kotihoidon piirissä asuvia vanhuksia ja kirjoittivat haastattelujen pohjalta heidän elämäntarinoitaan. Jouppi kuvasi muotokuvia ikäihmisistä heille merkityksellisissä paikoissa. Kuvausaiheen ja -paikan Jouppi suunnitteli yhdessä oppilaiden ja kuvattavan kanssa.

Voimauttava2

voimauttava9voimauttava8

 

 

Projektissa ikääntynyt sai mahdollisuuden kertoa elämäntarinaansa ja elämänsä merkityksellisiä asioita. Oppilaat vastavuoroisesti saivat kontaktin ikääntyneisiin sekä ohjausta valokuvauksesta. Projektissa perehdyttiin myös haastattelutekniikkaan, teemahaastattelemiseen sekä elämäntarinakirjoittamiseen. Oppilaiden työtä ohjasi muutama Yhteiskoulun opettajista.

Oppilaat kokivat projektin kiinnostavana. Haastatteluissa ikäihmiset kertoivat elämästään asioita, joita nuoret jäivät miettimään pidemmäksikin aikaa. Joidenkin asioiden kohdalla nuoret huomasivat, että Järvenpää, Suomi ja maailma ovat muuttuneet paljon ajoista, jolloin heidän haastattelemansa ikäihmiset olivat nuoria.

Takauma Järvenpään taidemuseolla 29.9.2018 - 27.1.2019
loka-tammi ke-su 10–17, Kirjastokatu 8, www.jarvenpaa.fi/ taidemuseo, 040-315 3881, taidemuseo@jarvenpaa.fi
Yleisöopastukset sunnuntaisin klo 13.

voimauttava4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 voimauttava6

voimauttava7 voimauttava5
Netland-tuotantoa