Järvenpään Yhteiskoulu

Wilma

Wilmaan tästä linkistä:

https://jarvenpaa.inschool.fi/login


Oppilaat

Oppilaiden Edison-tunnukset (etunimi.sukunimi@edu.jarvenpaa.fi) toimivat myös Wilma-tunnuksina. Helpointa Wilmaan on kirjautua Wilma-sovelluksella tai suoraan Edisonin kanssa. Mikäli oppilas on unohtanut salasanansa, hän voi pyytää opettajaa vaihtamaan salasanan.

Huoltajat

Tervetuloa Wilman pariin! Olemme ottaneet Järvenpäässä käyttöön Wilma-oppilashallintajärjestelmän ja aikaisemmat Helmi-tunnukset ovat lakanneet toimimasta. Wilman kautta voi mm. viestiä opettajien kanssa, seurata ja selvittää opiskelijan poissaoloja ja lukea koulun tiedotteita. Huoltajan Wilma-tunnukset luodaan vahvalla tunnistautumisella, johon tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Wilma-tunnukset ovat henkilökohtaiset, joten jokaisen huoltajan on luotava omat tunnukset. Huom! Käytä tietokonetta Wilma-tunnusten luontiin. Wilma-tunnusta ei voi luoda mobiilisovelluksella.

Tunnuksen luominen

1) Kirjaudu sisään Wilmaan osoitteessa https://jarvenpaa.inschool.fi/connect

2) Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja "lähetä varmistusviesti". Sulje ikkuna ja avaa sähköpostisi. Sähköpostissasi on Wilma varmistusviesti, jota klikkaamalla pääset jatkamaan tunnuksen luontia. Huom! Jos viesti ei ilmesty sähköpostiisi, tarkistathan roskapostilaatikon.

3) Valitse lapsesi koulu listalta ja paina seuraava. Ota esiin verkkopankkitunnukset tai kännykkäsi mobiilivarmenne. Siirry tunnistautumiseen.

4) Kirjaudu verkkopankkiisi. Valitse Wilman avautuvasta ikkunasta kohta "huoltajatiedot saatavilla väestörekisterikeskuksen kautta". Paina painiketta "hae huollettavasi". Järjestelmä ohjaa sinut takaisin suomi.fi –palveluun, jossa pääset valitsemaan Järvenpään perusopetuksessa olevat huollettavasi. Voit valita yhden lapsen kerrallaan. Pääset valitsemaan lisää lapsia klikkaamalla uudestaan "huoltajatiedot saatavilla väestörekisterikeskuksen kautta" ja valitsemalla seuraavan lapsen. Kun Wilma-tunnukset/Avainkoodit –sivulla näkyy Roolit-kohdassa kaikki huollettavasi, valitse alalaidasta "seuraava".

5) Etene Wilman ohjeiden mukaan. Tarkasta omat tietosi ja keksi Wilmaan salasana (salasanan on oltava vähintään 8 merkkiä pitkä ja sen tulee sisältää vähintään kolmea seuraavista: isoja kirjaimia, pieniä kirjaimia, numeroita tai erikoismerkkejä). Tarkista vielä syöttämäsi tiedot ja luo tunnus. Antamasi sähköpostiosoite toimii Wilman käyttäjätunnuksena.

Huoltaja, jolla jo on käytössä Wilma-tunnus (Järvenpään lukiossa)

Voit yhdistää olemassa olevaan tunnukseen perusopetuksen oppilaat seuraavan ohjeen mukaisesti:

1) Kirjaudu Wilmaan.

2) Siirry ylävalikosta Käyttöoikeudet-sivulle ja klikkaa alareunasta Lisää rooli -linkkiä.

3) Mene kohtaan "Minulla on..." ja valitse kohta " Huoltajatiedot saatavilla väestörekisterikeskuksen kautta ja paina Hae huollettavasi. Valitse lapsi jonka haluat liittää tunnukseesi. Viimeistele tunnuksesi.

Perhekotien työntekijöiden ja viranomaishuoltajien Wilma-tunnukset

Perhekodin työntekijät ja viranomaishuoltajat voivat luoda Wilma-tunnuksen valtuuksien avulla, jos heille on määritetty asiointivaltuudet lapseen väestötietojärjestelmässä. Muussa tapauksessa ole yhteydessä oppilaan kouluun tunnusten saamiseksi.

Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta tai sinulle tulee muuta kysyttävää tunnuksiin liittyen, ota yhteyttä lapsesi koulun koulusihteeriin.

Netland-tuotantoa